Descoperire şocantă a unei femei de culoare din Germania: „Bunicul meu m-ar fi împuşcat”

by Genko Genko

În anul 2008, Jennifer Teege, o femeie din Germania, căuta într-o librărie cărți despre combaterea depresiei cu care se confruntă de ceva vreme, când a observat, pe o copertă, o imagine extrem de familiară: era mama sa biologică.

Teege a început atunci o amplă investigație, în urma căreia a descoperit un adevăr dureros: bunicul ei din partea mamei era Amon Goeth, criminalul de război nazist portretizat de regizorul Steven Spielberg și interpretat de actorul Ralph Fiennes în filmul „Lista lui Schindler”, potrivit People.

Citeşte şi: (VIDEO) Imagini în premieră: Cum arătau lagărele naziste când au fost descoperite de militari americani

Acum, Teege, o femeie de culoare născută în Germania și dată spre adopție când era copil, a scris o carte despre experiența ei, volum care se va lansa în aprilie, în Statele Unite, și care poartă titlul „Bunicul meu m-ar fi împușcat: O femeie de culoare descoperă trecutul nazist al familiei sale”.

„Primul șoc a fost când am descoperit cartea despre mama și familia mea, care conținea informații despre mine și despre identitatea mea, detalii care nu mi-au fost spuse niciodată”, a declarat Teege, în vârstă de 44 de ani, pentru ziarul israelian Haaretz.

„Nu știam aproape nimic despre viața mamei mele biologice, nici familia adoptivă nu știa. Am sperat să găsesc răspunsuri la întrebările care mă măcinau și care mi-au provocat depresia de care sufeream. Al doilea șoc a fost când am aflat despre faptele bunicului meu”, a povestit ea.

Cunoscut sub numele de „măcelarul din Cracovia” pentru atrocitățile comise în lagărul de concentrare din acest oraș, despre ofițerul nazist Amon Goeth se știe că împușca prizonieri în fiecare dimineață, de pe terasa casei sale. După ce războiul s-a terminat, el a fost judecat în Cracovia pentru genocid, fiind responsabil de moartea a 10.000 de oameni. Goeth a fost spânzurat în 1946.

Citeşte şi: (VIDEO) Crăciunul lui Hitler: Cum încercau naziștii să denatureze sărbătoarea

Părinții lui Teege sunt fiica lui Goeth, Monika, și un bărbat nigerian cu care aceasta a avut o scurtă aventură. Femeia de culoare a spus că nu seamănă deloc cu bunicul său și că este îngrozită de faptele comise de acesta.

CITIȚI ȘI...