Deputatul PD Constantin Țuțu, în clădirea lui Plahotniuc; Filmează protestatarii

by Genko Genko

Deputatul Partidului Democrat Constantin Țuțu se află în clădirea „Global Business Center”, situat pe bulevardul Dimitrie Cantemir, acolo unde îşi are oficiul oligarhul Vladimir Plahotniuc, alături de câțiva sportivi, potrivit celor care au reușit să intre în clădire.

„În sediul clădirii, unde am intat, l-am găsit pe deputatul Constantin Țuțu, alături de alți sportivi. Acesta ne filma cu telefonul mobil și ne-a întrebat dacă nu cunva suntem drogați. I-am înmânat documentul cu revendicările poporului și i-am spus că dorim să arborăm drapelul Republicii Moldova pe acestă clădire. Acesta a invocat probleme tehnice și nu a permis să arborăm tricolorul”, a spus Sergiu Cibotareanu, unul dintre protestatarii care a reușit să intre în clădire.

Informația a fost confirmată și de Inga Grigoiu, membră a Platformei DA şi reprezentant al Consiliului Marii Adunări Naţionale.

Potrivit acesteia, în clădire se aflau băieţii în costume sportive. „Am reuşit să ieşim vii şi nevătămaţi din clădire, deşi în jurul nostru roiau oameni în negru”, a declarat Inga Grigoiu.

După ce au scandat minute în şir „Plahotniuc, nu uita, puşcăria-i casa ta!”, protestatarii au mers la sediul „Global Business Center”.

Ajunși în fața oligarhul Vladimir Plahotniuc protestatarii au cerut pedepsirea acestuia pentru „crimele comise împotriva poporului”. Oamenii au afișat pe geanurile ușile instituției pancarte cu mesaje precum: „Țara nu e a ta”, „Lasă țara în pace”, „Pușcăria e casa ta”.

Un grup de persoane a încercat să pătrundă în clădire, forțând ușile. La prima vedere, ar fi vorba despre provocatori, deoarece veteranii care conduc coloana protestatarilor din PMAN îndeamnă oamenii la calm, iar liderii protestelor le cer oamenilor să nu se lase provocaţi.

CITIȚI ȘI...