Deputat rus, la Chișinău: Am venit să expunem poziția Rusiei. Americanilor li se poate, dar rușilor nu?

by Genko Genko

Oficialii ruși nu vor înceta să efectueze vizite în Republica Moldova, atâta timp cât țara noastră va găzdui oficiali americani sau europeni. De această părere este deputatul Dumei de Stat a Federației Ruse, Oleg Paholkov, care alături de alți doi deputați ruși vizitează Republica Moldova, la invitația Partidului Socialiştilor.

„Consider că în întreaga lume, dacă este să vorbim despre democrație, toți pot să se deplaseze unde vor și cum vor. Știu că parlamentarii americani, englezi și germani vizitează Moldova, de zeci de ori mai des decât noi (rușii – n.r.)”, declarat Paholkov.

Întrebat dacă vizita are legătură cu implicarea autorităților ruse în procesul electoral din Găgăuzia, Paholkov a declarat că nu vede nimic straniu în aceasta. „Este un pericol să venim și să purtăm un dialog deschis, să expunem poziția Rusiei?”, se întreabă deputatul rus.

„Noi am venit fără bombe. Am venit să expunem poziția țării noastre. Americanilor și englezilor li se poate, dar rușilor nu?”, se mai întreabă Paholkov.

Acesta a adăugat că scopul vizitei este de a purta discuții, „ca popoarele noastre, mai devreme sau mai târziu, să trăiască într-un spațiu comunitar comun”.

Amintim că, vizita deputaților ruși survine la câteva zile după ce fostul viceministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Valeriu Chiveri, l-a convocat pe ambasadorul rus în Republica Moldova, Farit Muhametşin, căruia i-a atras atenţia asupra unei implicări tot mai active a Federaţiei Ruse în procesele politice din ţara noastră.

CITIȚI ȘI...