Declarația Asociației «Dreptul la Dreptate» în legătură cu reținerea lui Dorin Damir / Заявление правозащитной ассоциации «Dreptul la Dreptate» по поводу задержания Дорина Дамира

by D M

Apărătorii drepturilor omului apreciază reținerea lui Damir drept o lovitură dată mafiei lui Plahotniuc, dar e necesar arestul și o pedeapsă

Declarația Asociației «Dreptul la Dreptate» în legătură cu reținerea lui Dorin Damir

Asociația obștească «Dreptul la Dreptate», dedicată persoanelor care au avut de suferit de pe urma organelor de justiție capturate pe vremea regimului Plahotniuc, salută reținerea lui Dorin Damir de către organele Procuraturii și Serviciului de Informație și securitate

Ani dea rândul finul oligarhului fugar Plahotniuc, Dorin Damir, a rămas nepedepsit pentru crimele comise. Căci anume Damir a luat parte la cea mai mare parte a persecuțiilor la comandă a activiștilor, politicienilor, jurnaliștilor, întreprinzătorilor incomozi în anii conducerii lui Plahotniuc. Anume Damir a fost liantul dintre oligarhul Plahotniuc și instanțele de judecată și de procuratură. El personal le indica magistraților și procurorilor cine urmează să fie prigonit, cui să i se intenteze un proces penal, cine să fie arestat, cine să fie deposedat de afaceri sau să fie condamnat.

În gruparea lui Plahotniuc, în afară de influența criminală asupra organelor de justiție, Damir era împuternicit cu misiuni sensibile. Damir este cel care l-a transportat ilegal pe judecătorul corupt și fugar Ceaus din Ucraina în Moldova. Damir a fost inițiatorul intervenției fizice nestăpânite a luptătorilor-sportivi împotriva protestatarilor de lângă casa oligarhului Plahotniuc și la oficiul acestuia în localul GBS-centrului.

Drept urmare a acțiunilor sale huliganice nepedepsite, Damir a educat în spirit de ucigași acești sportivi, pe care el i-a protejat de nenumărate ori de urmărire penală prin intermediul judecătorilor de buzunar ai lui Plahotniuc.

Important de menționat că agenția de pază „Argus”, la fel, era controlată de Dorin Damir și de fratele acestuia Gheorghe Damir. Agenția în cauză se ocupa de filarea ilegală și spionarea magistraților, procurorilor, politicienilor, jurnaliștilor și oamenilor de afaceri în scopul găsirii unor materiale compromițătoare pentru a-i șantaja ulterior pe aceștia.

În prezent, toată infrastructura „Argusului” a trecut la agenția de pază „Combat-service”, unde și-au găsit refugiu oamenii lui Plahotniuc: Zubic, Mejinschi și alți mercenari ai oligarhului fugar, pe care îi așteaptă o urmărire penală echitabilă pentru susținerea regimului oligarhic criminal.

Reținerea conducătorului „gherilelor” lui Plahotniuc, a celui care poartă răspundere pentru debandada din justiție o apreciem ca pe o lovitură dată mafiei și un act de justiție. Dar pentru a se produce triumful dreptății e necesară arestarea și încarcerarea ulterioară a lui Damir, ca pedeapsă, în baza unei decizii judecătorești. În acest caz, toate forțele destructive criminale din țară vor realiza că în Moldova s-a terminat cu impunitatea și intră în forță inevitabilitatea pedepsei.

În caz contrar, mafia își va reveni rapid după lovitura de astăzi și va lua măsuri împotriva democrației, libertăților și drepturilor omului în țara noastră.

Ne adresăm Președintelui Republicii Moldova Maia Sandu, Procurorului general Alexandru Stoianoglo, Consiliului Suprem al magistraturii, către judecători – ca ei să asigure unicul final legitim și drept al acestui dosar, care constă în izolarea de societate a membrului grupării Plahotniuc, Dorin Damir, care comportă un pericol stabilității, legalității și ordinii publice din Moldova.

Această reținere a gangsterului lui Plahotniuc ar fi trebuit să aibă loc încă doi ani în urmă, în 2019, când Plahotniuc a evadat din țară. Noi am pierdut prea mult timp. Nu ne faceți și azi să pierdem încrederea că în Moldova au început, totuși, schimbările în instituțiile numite ale puterii și că impunitatea a fost eliminată din țara noastră.

Nil inultum remanebit!
Nimic nu rămâne nepedepsit!

Citește mai mult: https://www.ipn.md/ro/declaratia-asociatiei-dreptul-la-dreptate-in-legatura-cu-retinerea-7542_1082855.html#ixzz6zq9hrV00
Follow us: @IPN_News_Agency on Twitter | ipn.md on Facebook

CITIȚI ȘI...

Lasa un comentariu