De ce eșuează cluburile engleze în UCL: „Prea multe competiții și o intensitate prea mare în Premier League”

by Genko Genko

Premier League este pe punctul de a pierde al patrulea loc pentru Champions League, după ce echipele engleze nu reușesc să puncteze în competițiile europene. Cinci din ultimele șase meciuri jucate de echipele din Albion în grupele UCL s-au încheiat cu înfrângeri pentru trupele din Premier League. Totul culminând cu eșecurile lui Arsenal acasă, în fața lui Olympiacos (2-3), și Chelsea, în deplasare, cu FC Porto (1-2), marți seară.

Brendan Rodgers, antrenorul lui Liverpool, echipă care nu a reușit calificarea din grupe în sezonul trecut al UEFA Champions League, crede că știe motivele pentru care fotbalul englez nu are succes în competițiile europene de vârf.

Rodgers a explicat că FC Porto și-a mutat meciul din campionat, cu Moreirense, pentru vineri, pentru a avea mai mult timp pentru a pregăti partida cu Chelsea, iar după, echipa lusitană are timp până duminică, la meciul cu Belenenses, pentru a se reface. Jucătorii lui Jose Mourinho, însă, au avut meci la Newcastle sâmbăta trecută, urmând a juca sâmbăta asta cu Southampton.

„Ați văzut Porto, aseară? Porto a jucat vineri, au primit dispensă să-și mute meciul mai devreme, pentru a putea fi proaspeți la partida cu Chelsea. Cred că marile echipe din străinătate pot câștiga meciuri și jucând doar la 70% din potențial, conservându-și energia pentru partidele din Europa. În Premier League nu există niciun meci în care să poți face asta. Chelsea va reveni cu un meci greu cu Southampton în acest weekend. Nu există meciuri ușoare în Premier League. E un campionat foarte solicitant din punct de vedere fizic și intensitatea meciurilor nu este egalată de niciun alt campionat”, a declarat Rodgers.

Tehnicianul lui Liverpool crede că Federația Engleză și Premier League ar trebui să ajute echipele englezești pentru a avea mai mult succes în Europa.

„Cred că ar putea face mai mult pentru a sprijini echipele noastre în cupele europene. Se întâmplă asta deja în alte țări, cu alte federații. Ele își ajută echipele. La noi, nu. Cum am zis, această ligă solicită jucătorii cum niciuna nu o mai face. În alte țări, unele din marile echipe pot schimba 5-6-7 jucători și tot câștigă partidele din campionat, pentru a putea alinia o echipă mai puternică în Europa. Și au o competiție în minus. Noi avem două Cupe în țară, ei au doar una. Toate astea se adună la dificultatea Premier League și solicită suplimentar echipele”, a mai spus Brendan Rodgers.

CITIȚI ȘI...