De astăzi, pâinea şi produsele de panificaţie revin la preţurile vechi

by Genko Genko

Preţurile la pâine vor reveni, începând de astăzi, la nivelul de până la majorare. Anunţul a fost făcut de către Consiliul de Administrare al S.A. „Franzeluţa”.

Consiliul anunță că a luat această decizie în condițiile în care „pe piaţa internă însă nu a fost stabilit costul grâului, iar majorarea tarifelor la gaz şi energia electrică a fost suspendate”.

În aceste condiții, de vineri preţurile la pâine şi la produsele de panificaţie vor fi aceleași care au fost înainte de 15 august, când pâinea a fost scumpită.

Anterior directorul companiei de panificație „Franzeluța” Victor Cojocaru, declara că mai mult brutării sunt într-o situație dificilă, iar 80% din pâinea pe care o produce astăzi „Franzeluța” este sub cota 0 rentabilitate.

După decizia din 15 august, când a fost majorat prețul la pâine, Consiliului Concurenței a dispus inițierea unei investigații cu privire la încălcarea legislației în domeniul concurenței, prin majorarea concomitentă a preţurilor la pâine de către întreprinderile de panificație.

CITIȚI ȘI...