Danemarca a expulzat 20 de refugiaţi în Germania

by Genko Genko

Un grup de 20 de refugiaţi din Danemarca au fost expulzaţi în Germania. Aceştia vroiau să ajungă în alte ţări din Europa de Nord, a căror politică de azil e mai generoasă.

„Este vorba de persoane care nu au vrut să ceară azil (în Danemarca) şi care, din această cauză, se află aici ilegal. Eu fost expulzaţi şi au primit interdicţia de a intra pe teritoriul ţării timp de doi ani”, a precizat într-un comunicat poliţia daneză, informează Agerpres, citând, AFP.

„Acest prim grup era format din circa 20 de persoane. Alte persoane vor urma după ce le va fi analizat dosarul”, mai informează sursa citată. Imigranţii au fost conduşi cu autobuzul la frontiera cu Germania.

Citește și: Cum să scapi de imigranți: O țară bogată din UE publică în ziare mesaje de descurajare

Peste 800 de refugiaţi au ajuns în Danemarca începând de duminică, potrivit autorităţilor. Dintre aceştia, numai câţiva au cerut azil, majoritatea dorind să ajungă în Suedia, unde condiţiile de primire sunt mai avantajoase.

Suedia oferă un permis de sejur permanent tuturor solicitanţilor de azil sirieni, spre deosebire de Danemarca, care nu acordă decât permise provizorii, întârzie întregirile familiale şi a redus alocaţiile acordate nou-veniţilor, în speranţa de a diminua valul de imigranţi spre teritoriul său.

CITIȚI ȘI...