Cutremur în nord-vestul Chinei: Peste 100 de morţi şi 700 de răniţi

by Genko Genko

Un cutremur cu magnitudinea de 5,9 grade pe scara Richter a avut loc în nord-vestul Chinei, anunţă Institutul Geologic American.

Peste 100 de persoane au murit şi aproximativ 700 au fost rănite în urma cutremurului care s-a produs miercuri în provincia Aceh din Indonezia, au anunţat joi autorităţile din această ţară, citate de Le Figaro.

Eforturile echipelor de căutare au fost încetinite joi de mai multe blocaje în trafic în zona unde a fost localizat epicentrul seismului, la Pidie Jaya, unde se află aproximativ 140.000 de locuitori.

„Sunt multe camioane ale Guvernului şi vehicule private care transportă materiale (…), dar acest lucru cauzează multe blocaje în trafic (…)”, a declarat Paul Dillon, în numele Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie.

Imagini difuzate de posturile de televiziune arată pacienţi îngrijiţi în corturi improvizate, în parcări, spitalele fiind supraaglomerate.

Joi, autorităţile au anunţat că bilanţul victimelor a ajuns la 102 morţi, peste 700 de răniţi şi că mii de persoane au fost strămutate. În această zi sunt programate căutări într-o piaţă care a fost distrusă şi unde cel puţin 5 persoane sunt blocate sub dărâmături.

CITIȚI ȘI...