Cum eliminăm tartarul dentar. Trucul simplu la care poate apela oricine

by Genko Genko

Sfaturi extrem de importante ale stomatologilor într-o problemă pe care o au milioane de oameni. Cum eliminăm tartrul dentar? Vă spunem totul.

Pentru a îi menține în stare de funcționare, este important ca tartrul să fie îndepărtat în mod regulat. Depunerea și acumularea tartrului poate provoca carii dentare, demineralizarea dinților și, în cazuri extreme, îmbolnăvirea gingiilor. Este important să mențineți un regim dentar adecvat, astfel încât să nu vă pierdeți dinții.

Mersul la medicul dentist este costisitor și, în anumite cazuri inevitabil, dar există lucruri pe care le puteți face acasă pentru a vă ajuta să faceți aceste vizite mai rar. Puteți încerca această metodă acasă dacă sunteți prea ocupați să mergeți la medicul dentist. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că puteți evita scaunul dentistului pentru tot restul vieții.

Dar dacă într-adevăr nu aveți timp și nu doriți să vă spălați cu bicarbonat de sodiu, periajul regulat funcționează la fel de bine. Doar asigurați-vă că utilizați o periuță de dinți de bună calitate, eventual certificate de Asociații profesionale ale dentiștilor. Aceste perii au trecut prin teste de siguranță și de control al calității pentru a vă oferi cea mai bună curățenie, potrivit takingfive.com.

Cu toate acestea, dinții albi nu sunt singurul beneficiu al utilizării bicarbonatului de sodiu pentru a vă peria perlele albe dentare.

Substanța care este nelipsită din gospodărie este foarte utilă pentru prevenirea respirației urâte, prin echilibrarea nivelurilor de acid din gură și înlăturarea acizilor reziduali rămași de la alimente. Practic poate preveni, de asemenea, boala gingiilor, cunoscută și sub numele de gingivită. Gingivita se manifestă printr-o umflare, sângerare și o durere generală a gingiilor care este cauzată în mod obișnuit de acumularea plăcii. Cu toate acestea, folosirea bicarbonatului de sodiu pentru a vă peria dinții elimină cea mai mare parte a acumulării.

Bicarbonatul de sodiu este, de asemenea, eficient la ulcerații sau răni ulceroase ale gurii, care pot dura mult timp pentru a se vindeca deoarece mâncarea și consumul de alcool servesc doar pentru irita și mai tare rana. Nu numai că bicarbonatul de sodiu te scapă de orice disconfort, dar, de asemenea, s-a dovedit și faptul că accelerează procesul de vindecare.

Dacă doriți să vă asigurați că aveți perle albe pentru mult timp, poate că ar trebui să încercați acest truc minunat pentru îndepărtarea tartrului.

Veți avea nevoie de bicarbonat de sodiu, sare, apă oxigenată, apă, o ceașcă, o scobitoare și apă de gură.

Pentru a vă creea o „pastă de dinți” acasă amestecați o lingură de bicarbonat de sodiu cu jumătate de linguriță de sare. Umeziți peria și înmuiați-o în amestec. Periați-vă dinții timp de cinci minute, înainte de a scuipa în chiuvetă.

Acum amestecați o ceașcă de apă oxigenată cu o jumătate de ceașcă de apă. Face-ți gargară cu mixtura timp de aproximativ un minut. După un minut puteți clăti din nou cu apă pură sau cu apă de gură.

După ce ați terminat clătirea, este timpul să scăpați de placă. Utilizați scobitoarea pentru a tăia tartrul galben de pe dinți. Aveți grijă să nu vă loviți gingiile. Le-ai putea răni cu ușurință și să sângereze.

Nu uitați, nu mâncați prea mult zahăr, periați-vă dinții și folosiți ața dentară în fiecare zi!

CITIȚI ȘI...