Copaci doborâți, gospodării inundate și înnămolite. Salvatorii au intervenit în mai multe localități din țară, în urma ploilor puternice

by D M

Din cauza ploii abundente care a căzut pe 5 iulie, pompierii au fost nevoiți să pompeze apa din 33 de gospodării din țară. Este vorba despre localități din raioanele Basarabeasca, Ialoveni, Ștefan Vodă, Anenii Noi, Strășeni, Căușeni, dar și municipiul Chișinău.

Pe parcursul serii de 5 iulie angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au fost solicitați de către oameni pentru a pompa apa din gospodării, în urma precipitațiilor abundente. Pompierii au intervenit cu tehnică și motopompe în localități din raioanele Basarabeasca, Ialoveni, Ștefan Vodă, Anenii Noi, Strășeni, Căușeni, dar și municipiul Chișinău. Mai mult, salvatorii au efectuat lucrări de defrișare a arborilor căzuți în urma vântului puternic.

Angajații IGSU au săpat canale de scurgere a apelor pluviale pentru prevenirea subinundării anumitor zone, care se aflau în pericol. În orașul Căușeni, pompierii au fost solicitați pentru evacuarea nămolului și a apei din gospodării de pe străzile Păcii, Tighina, dar și din localitatea Copanca și satul Răscăieți a raionului Ștefan Vodă. De intervenția specialiștilor a fost nevoie și în localitatea Ruseștii Noi, Ialoveni, dar și pe mai multe adrese din orașul Anenii Noi.

Pentru prevenirea consecințelor inundațiilor, angajații IGSU au efectuat lucrări de pompare în orașele Durlești și Codru din municipiul Chișinău. În total, salvatorii au intervenit în 33 de situații pentru eliberarea gospodăriilor de apă.

CITIȚI ȘI...

Lasa un comentariu