Consiliul de Integritate anunță un nou concurs pentru funcția de președinte al ANI

by Genko Genko

În cadrul ședinței de astăzi membrii Consiliului de Integritate au decis anunțarea unui nou concurs și lansarea unei noi perioade de depunere a dosarelor pentru suplinirea funcției de președinte al Autorității Naționale de Integritate.

Acest fapt a fost stabilit urmare a faptului că ambii candidați la funcția de președinte ai ANI, Teodor Cârnaț și Victor Strătilă, nu au susțunut testul la poligraf.

Potrivit prevederii stipulate în punctul 62 al Regulamentului privind modul de organizare și desfășurare a concursului pentru suplinirea funcțiilor de președinte și vicepreședinte ai Autorității Naționale de Integritate – „După desfășurarea testului la poligraf, în termen de 1 zi, poligrafologul informează Consiliul despre rezultatul acestuia, însoțit de explicațiile relevante. Conform art.11 alin.(11) și (12) al Legii 132/2016, doar candidații care au susținut proba la poligraf, sunt incluși în procedura de validare a concursului pentru funcția respectivă”.

În aceiași hotărâre a Consiliului se arată că, sunt declarate nule etapele concursului în cauză, odată ce ambii candidați nu au susținut proba a treia, respectiv, odată cu publicarea în Monitorul oficial, în timpul cel mai apropiat a unui anunț oficial, va fi anunțată perioada în care alți candidați, și potrivit solicitărilor membrilor CI își doresc tot mai mulți candidați și mai integri vor putea depune dosarele la sediul ANI.

Referitor la concursul pentru funcția de vicepreședinte ANI urmează ca zilele apropiate să parvină două răspunsuri, de la SIS și CNA, în privința candidatului Talmaci. Apoi, după studierea dosarelor lui Chișca și Talmaci, Consiliului de Integritate va anunța sau nu un concurs la funcția de vicepreședinte al ANI.

CITIȚI ȘI...