Congresul SUA anchetează activităţile serviciilor secrete privind raidurile ruse în Siria

by Genko Genko

Parlamentarii americani au început să investigheze posibilele nerealizări ale serviciilor de informații în privința intervenției Rusiei în Siria, îngrijorați că agențiile de profil din SUA s-au mișcat prea încet în privința scopului și intențiilor Moscovei, scrie Reuters.

La o săptămână după ce Rusia a lansat raiduri aeriene în Siria, comisiile pentru informaţii din Senatul SUA şi din Camera Reprezentanţilor vor să afle dacă serviciile secrete au ignorat semnalele privind operaţiunile ruse.

„Serviciile ştiau că vor fi lansate operaţiuni, dar nu au apreciat corect amploarea”, a declarat un oficial american, sub protecţia anonimatului.

Un oficial din cadrul Administraţiei Barack Obama a declarat, tot sub protecţia anonimatului, că liderii americani „nu au fost surprinşi de raidurile ruse”, fiind deci mulţumiţi de rapoartele oferite de serviciile de spionaj.

Rusia a lansat la sfârşitul lunii septembrie raiduri aeriene în Siria, susţinând că atacă poziţii ale reţelei teroriste Stat Islamic. Statele Unite şi NATO acuză Rusia că ar fi atacat sisteme ale insurgenţilor antrenaţi de Occident.

CITIȚI ȘI...