Condițiile de intrare și ședere pe teritoriul Federației Ruse

by Genko Genko

Ministerul Protecției Sociale și Familiei al RM atenționează că începând cu 1 ianuarie 2014, cetățenii străini, care sosesc în Federația Rusă, se pot afla pe teritoriul țării, fără viză, nu mai mult 90 de zile pe parcursul a 180 de zile calendaristice.

La punctele de frontieră a Federaţiei Ruse, cetăţenii RM completează ambele file „A” şi „B” ale cartelei migraţionale, care se distribuie gratis la punctele de trecere ale frontierei. Fila „A” va fi reţinută de către ofiţerii de frontieră, iar fila „B”, pe care se aplică ştampila de intrare, se restituie proprietarului. Este necesar păstrarea filei B pe întreaga perioadă de şedere în Federaţia Rusă.

În cazul pierderii, furtului sau deteriorării acestui formular, pe parcursul a trei zile, este necesară adresarea la organul teritorial al Serviciului Federal Migraţiune pentru a primi un duplicat al acestui document. Duplicatul se eliberează gratis.

După intrarea pe teritoriul Federaţiei Ruse, cetăţenii RM sunt obligaţi să se înregistreze la organul teritorial al Serviciului Federal Migraţiune timp de 7 zile. Neglijarea acestui aspect poate avea ca urmări aplicarea unei amenzi şi interdicţia de intrare pe teritoriul Federaţiei Ruse pe o perioadă de pînă la cinci ani.

Cetăţenii străini, inclusiv cei din Republica Moldova, care activează pe teritoriul Federaţiei Ruse, trebuie să obţină permis de muncă de la organul teritorial al Serviciului Federal Migraţiune sau o patentă.

Cetățenii pot verifica online dacă pot intra pe teritoriul Federației Ruse
(aici: http://services.fms.gov.ru/info-service.htm?sid=3000).

CITIȚI ȘI...