Comuniștii, după consultări cu Timofti: Vrem un premier din mediul de afaceri

by Genko Genko

Partidul Comuniștilor își dorește ca viitorul premier să fie o persoană experimentată, care să provină din mediul de afaceri și care s-a făcut remarcată până acum, a declarat vineri șefa fracțiunii parlamentare a PCRM, Violeta Ivanov, în urma consultărilor cu președintele Nicolae Timofti.

O altă solicitare pe care au făcut-o comuniști e ca un candidat să fie „identificat cât mai rapid”, ca să poată fi votat săptămâna viitoare, pentru a nu mai fi prelungită „criza politică”.

„Am solicitat ca acest lucru (desemnarea unui candidat, n.r.) să se întâmple acum, sâmbătă, duminică, ca săptămâna viitoare deja să acordăm votul de încredere în Parlament”, a declarat Violeta Ivanov, în urma consultărilor cu Nicolae Timofti, privind identificarea unui candidat pentru funcția de premier.

„Vrem să fie un prim-ministru care să aibă o echipă pregătită. Iar această echipă să se supună prim-ministrului, nu liderilor politici. Ar fi bine ca această persoană să provină din mediul de afaceri”, a mai precizat Ivanov.

Joi, în cadrul unei emisiuni televizate, președintele PCRM, Vladimir Voronin, s-a declarat, de asemenea, în favoarea desemnării unui premier care să nu fie înregimentat politic.

„Eu aș fi de acord ca toate fracțiunile, să ne așezăm la masă și să discutăm, cine și ce candidați propune. Sau să identificăm toți o candidatură de compromis. Cel mai rațional ar fi ca această persoană să vină din business, să fie un om de afaceri”, a precizat președintele PCRM.

CITIȚI ȘI...