Cinci suspecți în cazul asasinării lui Nemțov; Cel decorat de Vladimir Putin și-a recunoscut vina

by Genko Genko

Update: 16:15: Zaur Dadaev, sergentul de poliție decorat în 2010 de Vladimir Putin, și-ar fi recunoscut vina pentru asasinarea lui Boris Nemțov.

„Măsurile luate înaintea procesului sunt solid justificate. Participarea lui Dadaev la crimă a fost confirmată de mărturisirea sa”, a precizat o judecătoare însărcinată cu acest caz, potrivit Tass.

Cinci suspecți arestați în cazul uciderii opozantului rus Boris Nemțov au fost prezentați duminică unui tribunal din Moscova, care urmează să decidă dacă vor fi oficial plasați în detenție, a precizat o purtătoare de cuvânt a instanței.

Doi ceceni, Zaur Dadaev și Anzor Gubacev, sunt oficiali acuzați de „uciderea lui Boris Nemțov”, iar ceilalți trei „sunt în continuare suspecți”, a precizat Anna Fadaeva, purtătoarea de cuvânt a acestui tribunal din centrul Moscovei.

Ca și Dadev și Gubacev, ceilalți trei reținuți, Hamzat Buhaev, Tamerlan Ekserhanov și Șaghit Gubașev, sunt caucazieni.

Comisia însărcinată cu investigația a anunțat anterior duminică reținerea de către poliție a cinci suspecți în total în cazul uciderii opozantului politic Boris Nemțov, la 27 februarie, în apropiere de Kremlin.

Interesant este că Zaur Dadev, sergent de poliție, a fost decorat în 2010 de către președintele rus, Vladimir Putin, cu Ordinul pentru Curaj.

Citește și: (FOTO) Unul din suspecţii uciderii lui Nemţov, decorat de Vladimir Putin

CITIȚI ȘI...