Chiril Gaburici, noul candidat PLDM la funcția de premier; Filat mizează pe voturile PCRM

by Genko Genko

Chiril Gaburici este noul candidat propus de către Partidul Liberal Democrat pentru funcția de prim-ministru, o decizie în acest sens fiind luată vineri seară, la ședința biroului politic al partidului.

Anunțul a fost făcut chiar de către președintele PLDM Vlad Filat, care și-a exprimat speranța că Gaburici „va fi susținut” și de comuniști.

Filat susține că „nu întâmplător” PLDM mizează pe candidatura lui Gaburici, lăsând de înțeles că astfel sunt îndeplinite condițiile PCRM, exprimate anterior prin vocea președintelui Vladimir Voronin, ca la această funcție să fie desemnat un candidat „din afara politicii” și care să provină din „mediul de afaceri”.

Mai mult decât atât, potrivit lui Filat, candidatura lui Gaburici ar fi fost susținută și de prim-vicepreședintele PLDM, Iurie Leancă.

„Domnul Leancă este un om matur și cu experiență. Dânsul a fost de acord cu decizia partidului, a fost un vot unanim”, a declarat Vlad Filat.

Gaburici este cunoscut în Republica Moldova din perioada în care a deținut funcția de director general al companiei Moldcell. În 2012, el a preluat conducerea Azercell, un operator de telefonie mobilă din Azerbaidjan. A deținut această funcție până în 2014.

CITIȚI ȘI...