China a mobilizat zece sateliţi pentru localizarea aeronavei Malaysian Airlines

by Genko Genko

China a mobilizat zece dintre sateliţii săi în speranţa localizării avionului de tip Boeing, aparţinând companiei Malaysia Airlines, care a dispărut de pe radar în urmă cu patru zile, a anunţat astăzi presa internațională. Constructorul aeronautic american Boeing a anunţat luni că participă, alături de autorităţile americane, la căutările avionului, anunță mediafax.ro.

„Echipa este poziţionată în regiune cu scopul de a oferi asistenţă”, a anunțat Agenţia Americană pentru Securitatea Transporturilor, într-un comunicat de presă.

În afară de Marină, poliţia federală americană (FBI) şi NTSB au trimis tehnicieni şi anchetatori în Malaysia pentru a oferi ajutor în cadrul anchetei.

Sateliţii chinezi, de înaltă rezoluţie, controlaţi de la baza Xian (nord), vor fi utilizaţi pentru a ajuta navigarea, observarea condiţiilor meteorologice, comunicaţiile şi alte aspecte ale operaţiunilor de căutare, a anunţat Cotidianul Armatei Populare de Eliberare. Aproape două treimi dintre cele 239 de persoane de la bordul zborului MH370, care asigura o legătură Kuala Lumpur-Beijing, sunt cetăţeni chinezi.

Echipe din nouă ţări s-au angajat în operaţiunile de căutare, şi anume China, Malaysia, Statele Unite, Singapore, Vietnam, Noua Zeelandă, Indonezia, Australia şi Thailanda.

CITIȚI ȘI...