Centru de informare al României, inaugurat în orașul Bălți din Republica Moldova

by Genko Genko

Un centru de informare al României a fost inaugurat joi, 15 decembrie, la Bălți, în prezența ambasadorului României la Chișinău, Daniel Ioniță. Centrul sprijină proiecte de perfecționare în limba română, urmând ca aici să fie organizate numeroase ateliere de istorie, geografie și civilizație.

Centrul de informare, inaugurat în cadrul Universității de Stat ‘Alecu Russo’ din Bălți, dispune de tehnică de ultimă generație și de literatură română. Aici vor fi organizate dezbateri despre Uniunea Europeană și actualitatea românească. La centru sunt așteptați toți cei care vor să-și perfecționeze cunoștințele de limbă română.

Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, a declarat că acest centru de informare reprezintă o continuitate a angajamentelor pe care România le urmărește în domeniul educațional în Republica Moldova, informează Radio Chișinău

„Vom avea în vedere ca în perioada următoare să umplem nevoia de informație și cu materiale care să-i ajute pe cei de aici să înțeleagă mai bine ce înseamnă România turistică, România profundă, ce oportunități de afaceri poate oferi România în diverse domenii”, a declarat Daniel Ioniță.

La rândul său, rectorul Universității ‘Alecu Russo’ din Bălți, Ion Gagim, a subliniat că acest Centru de informare vine să promoveze limba, civilizația și cultura românească, să-i aducă pe tineri mai aproape de cultura și literatura română.

Accesul în centru este gratuit pentru toți doritorii. Dotarea acestuia a fost posibilă grație Departamentului Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni, fiind investită o sumă de peste jumătate de milion de lei moldovenești.

Un centru similar de informare funcționează și la Comrat, din iunie 2015.

CITIȚI ȘI...