Cel puţin 26 de morţi în SUA şi Canada din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile

by Genko Genko

Cel puţin 26 de persoane au murit săptămâna trecută în Statele Unite şi Canada din cauza unor incidente legate de vreme, majoritatea deceselor fiind înregistrate în statul Tennessee, în sud-estul SUA.

Agenţia pentru gestioarea situaţiilor de urgenţă din Tennessee a anunţat moartea a 21 de persoane, dintre care 11 au murit de hipotermie, iar altele în accidente rutiere grave. Un pacient care avea nevoie de dializă a decedat după ce nu a putut primi tratament, relatează Mediafax, citând CNN.

În Boston, un bărbat a murit în urma unui infarct în timp ce curăţa zăpada, a declarat primarul oraşului, Martin Walsh. În North Carolina, o tânără în vârstă de 19 ani a murit într-un accident provocat de condiţiile meteorologice nefavorabile, a declarat guvernatorul statuluim, în timp ce în New Hampshire, o femeie a murit de hipotermie într-o zonă cunoscută pentru drumeţii, potrivit oficialilor statului.

Statele Unite se confruntă că temperaturi extrem de scăzute, care afectează aproape teritoriul ţării, din Minnesota până în Texas.

Vântul rece va scădea temperaturile până la minus 40 de grade Celsius în North Dakota şi Minnesota, în timp ce la Chicago se vor înregistra luni minus 28 de grade Celsius. Marţi sunt aşteptate minus 28 de grade Celsius la Boston, iar în New York şi Philadelphia minus 20 de grade Celsius.

CITIȚI ȘI...