Cel mai gras om din istorie: vezi cât a cântărit

by Genko Genko

Jon Brower Minnochm deține, până în prezent, titlul de cel mai gras om care a trăit vreodată. Medicii nu au avut cum să-l cântareasca, însă au aproximat că ar fi avut peste 635 kg, deoarece, pentru a-l rostogoli în pat, a fost nevoie de 13 oameni, informează topdetop.ro.

Jon s-a născut în 1941, la Bainbridge Island, din Washington, SUA. Era gras încă din copilărie și a ajuns să cântărească 178 kg la 20 de ani. A lucrat ca taximetrist atâta timp, cât a fost posibil. A avut chiar și o familie cu 2 copii.

Bărbatul a fost internat în spital la 37 de ani, din cauza insuficienței cardiace și respiratorii. De asemenea, potrivit medicilor, în organism i s-au reținut cantități mari de apă. Jon a stat în spital peste un an de zile, timp în care a slăbit 419 kilograme, atingând un nou record: pentru cea mai mare pierdere de greutate umană, documentată vreodată.

La externare, avea 216 kilograme, însă la scurt timp, şi-a dublat din nou greutatea, acumulând, în doar o săpămână, 90 de kilograme din cauza nerespectarii dietei prescrise.

Pentru că afecţiunile lui Jon erau greu de tratat, bărbatul a decis să rămână acasă, unde a murit doi ani mai târziu, în 1983, la numai 41 de ani.

CITIȚI ȘI...