Cel mai bogat prinţ saudit vrea să pună capăt uneia dintre cele mai mari controverse; Femeile saudite vor avea dreptul să conducă

by Genko Genko

Unul dintre ce mai bogaţi prinţi ai Arabiei Saudite a cerut ca femeile saudite să primească dreptul de a conduce, spunând că interdicţia impusă femeilor de a fi şoferi a fost un act „injust, implementat de o societate tradiţională”, scrie Telegraph.

Prinţul Alwaleed bin Talal nu are nicio poziţie oficială în guvernul saudit, dar cu o avere estimată la 18,4 miliarde de dolari, este unul dintre cei mai bogaţi şi mai influenţi oameni din Arabia Saudită.

Prinţul a scris pe Twitter: „Opriţi dezbaterea: este timpul ca femeile să conducă”, şi a emis o declaraţie de presă prin care susţinea că este moral şi pragmatic ca femeile să poată să conducă.

„Să opreşti o femeie să conducă o maşină astăzi este ca şi când i-ai interzice să primească o educaţie sau să aibă o identitate separată”, a spus prinţul Alwaleed.

El de asemenea a adăugat că interdicţia femeilor de a conduce oblige mai multe familii saudite să plătească în jur de 1.000 de dolari pe lună pentru a angaja un şofer non-saudit, care s-a mutat în regat pentru a munci.

CITIȚI ȘI...