Ce spun înalţii oficiali ai UE despre învestirea Guvernului Gaburici

by Genko Genko

Înaltul Reprezentant al UE pentru Politica Externă, Federica Mogherini şi Comisarul european pentru Politica de Vecinătate şi Negocierile de Extindere, Johannes Hahn, salută numirea premierului Chiril Gaburici şi învestirea Guvernului de la Chişinău.

„Aducem felicitări Prim-ministrului Chiril Gaburici pentru numirea în funcţie şi învestirea noului Guvern”, se arată în mesajul semnat de cei doi înalţi oficiali UE.

Federica Mogherini și Johannes Hahn susţin că aşteaptă cu nerăbdare continuarea cooperării cu ţara noastră şi punerea în aplicare rapidă, întru beneficiul cetăţenilor, a Acordului de Asociere a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

„Un Guvern stabil, cu o agendă clară de reforme, va fi crucial în acest sens. Avem încredere că noul Cabinet de miniştri va intensifica eforturile în realizarea reformelor-cheie, în special, cele din sectoarele justiţiei şi financiar, precum şi în domeniul combaterii corupţiei, în interesul tuturor cetăţenilor Republicii Moldova. Mai mult decât atât, se menţionează în mesajul semnat de oficiali de la Bruxelles, va fi esenţială continuarea şi intensificarea unei politici comprehensive, care va include toate sectoarele statului”, se arată în mesajul celor doi.

În acelaşi timp, Federica Mogherini și Johannes Hahn au subliniat că Uniunea Europeană își reiterează sprijinul pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova, cu un statul special pentru regiunea transnistreană, şi încurajează intensificarea eforturilor de soluţionare pe cale paşnică a conflictului transnistrean.

„Republica Moldova este un partener asociat-cheie al UE, motiv din care Uniunea Europeană aşteaptă cu nerăbdare continuarea cooperării strânse şi de succes cu noul Guvern de la Chişinău”, punctează pe finalul mesajului înalţii oficiali de la Bruxelles.

CITIȚI ȘI...