Ce personalitate ai în funcţie de LIKE-urile de pe Facebook

by Genko Genko

Cei de la Universitatea din Cambridge au inventat o unealtă care estimează obiceiurile psihologice, religioase şi orientarea politică, ca de altfel şi inteligenţa sau fericirea, folosind LIKE-urile de pe Facebook.

Facebook deţine o mulţime de date despre tine, ce profiluri urmăreşti mai mult, cât timp petreci pe ele şi tot ce ai scris într-un mesaj vreodată. Foloseşte toate aceste date pentru a construi o imagine a ceea ce eşti şi pentru a-ţi personaliza News Feed-ul cu publicitate targetată.

Simplu fapt că ai dat LIKE poate dezvălui destul de multe lucruri despre o persoană. Centrul de Psihometrie de la Universitatea din Cambridge a construit o unealtă care utilizează doar LIKe-urile tale, fără necesitatea altor date, pentru a construi o imagine a personalităţii tale.

Apply Magic Sauce foloseşte LIKE-urile de pe Facebook pentru a estima genul, inteligenţa, satisfacţia cu privire la viaţă, preferinţele sexuale şi politice, ca de altfel şi cele religioase. Mai mult decât atât, acestea ghicesc informaţii şi despre nivelul de educaţie şi statusul relaţiei.

Unealta celor de la Universitatea din Cambridge îţi oferă posibilitatea de a conştientiza punctele tari şi cele slabe, legate de deschidere, conştiinciozitate, organizare şi altele.

Aceasta este o unealtă a cercetătorilor, mai degrabă de cât a Facebook, dar îţi conturează o imagine pe baza activităţii tale în social media.

CITIȚI ȘI...