Ce a pățit un tătar din Rusia după ce l-a comparat pe Putin cu Hitler

by Genko Genko

Instanța rusa l-a condamnat pe Rafis Kaşapov la 3 ani de închisoare pentru poziția sa pro-ucraineană exprimată în rețeaua sociala VKontakte.

Tribunalul l-a găsit pe Kaşapov vinovat de extremism, transmite Mediazona, după ce condamnatul, președintele filialei din Naberezhnye Chelny a Centrului Public Tătar, l-a acuzat pe preşedintele rus Vladimir Putin că a declanşat războiului din Ucraina.

În special, tătarul a postat materiale cu titlul „Crimeea și Ucraina vor fi libere de ocupanți”, „Ieri, Hitler și Danzig, astăzi Putin și Donețk”, „Unde-i Rusia, lacrimi și moarte”, „Să apăram Ucraina și toată lumea turcă. ”

„Experții” instanţei au concluzionat că materialele publicate în rețelele sociale”vizează incitare la ură între grupuri separate pe criterii etnice, de teritorialitate şi atitudine faţă de putere”.

În instanță, Kaşapov a declarat că prin comentariile sale a vrut să atragă atenția asupra a ceea ce se întâmplă în Ucraina: „Războiul din Ucraina a ucis mii de oameni de ambele părţi, orașe şi sate distruse. Nu am fost indiferent faţă de aceste evenimente. Am fost foarte supărat. Numai din Tatarstan au fost ucise 10 persoane (potrivit cifrelor oficiale). Eu îl acuz de declanşarea războiului din Ucraina pe președintele rus Vladimir Putin. ”

Procurorii au cerut condamnarea Kaşapov la 4 ani de închisoare.

CITIȚI ȘI...