Ce avere avea Boris Nemțov și ce se întamplă cu ea

by Genko Genko

La mai bine de o săptămână de la moartea lui Boris Nemțov, în Rusia încep să apară semne de întrebare cu privire la averea fostului contestatar al lui Vladimir Putin, asasinat la câțiva păși de Kremlin.

Ce avere avea Nemțov și ce se va întâmpla cu ea? La aceste întrebări a răspuns avocatul fostului opozant al președintelui Rusiei, Alexander Dobrovinski, într-un interviu acordat publicației Komsomolskaia Pravda.

Acesta spune că, potrivit declarației de avere din 2013, Nemțov avea 180 de milioane de ruble (277.000 de euro), diverse bunuri imobiliare și acțiuni ce valorează milioane de dolari la Gazprom.

Totodată, Dobrovinski a dezvăluit că Nemțov a avut o premoniție cu câteva zile înainte să fie ucis și i-a indicat fiului său ce să facă cu averea, dacă „i se va întâmpla ceva”.

„Cu câteva zile înainte să fie ucis, Boris a avut o discuție cu fiul său. Nemțov i-a spus fiului său că dacă se va întâmpla ceva banii trebuie împărțiți în mod egal între toți copiii. Fiul nu a prea înțeles despre ce era vorba”, a spus avocatul Alexander Dobrovinski.

Avocatul a mai spus că lucrurile vor deveni clare în cel mult două săptămâni, când se va stabili cum se va împarți averea.

„Mama lui Boris, cei patru copii și Raisa, soția oficială, de care se pare că nu a divorțat niciodată, ei pot emite pretenții. Pot apărea dispute din cauza Raisei, dar și dacă rudele nu se vor înțelege”, a explicat Dobrovinski.

Pe de altă parte, un alt avocat rus, Sergei Savenko, spune că Nemțov avea în conturi doar 900 de mii de ruble (aproximativ 14 mii de euro), deoarece toți banii „i-a cheltuit pe femei”.

De altfel, în presa din Rusia Nemțov este prezentat ca un afemeiat ce le făcea cadouri scumpe femeilor, fără a ține cont de prețul lor.

Boris Nemțov, în vârstă de 55 de ani, care a ocupat funcții guvernamentale în timpul președinției lui Boris Elțîn, iar ulterior a devenit lider al opoziției, a fost împușcat mortal pe 27 februarie, la Moscova, în apropiere de Kremlin.

Amintim că cinci suspecți arestați în cazul uciderii opozantului rus Boris Nemțov au fost prezentați duminică unui tribunal din Moscova, care urmează să decidă dacă vor fi oficial plasați în detenție.

CITIȚI ȘI...