CCA va analiza 14 posturi TV privind transparenţa reflectării protestelor Platformei „DA”

by Genko Genko

Principalele ediţii de ştiri ale mai multor posturi TV din ţară vor fi monitorizate de Consiliul Coordonator al Audiovizualului, privind reflectarea în mod direct sau indirect a protestului organizat de Platforma Civică „Demnitate şi Adevăr” (DA), în perioada 06-27 septembrie.

Posturile de televiziune care vor fi monitorizate sunt „Moldova-1”, „Prime”, „Publika TV”, „Canal 3”, „Canal 2”, „N 4”, „TV 7”, „PRO TV CHIŞINĂU”, „Realitatea TV”, „Jurnal TV”, „Accent TV”, „Euro TV”, „RTR Moldova” şi „Ren Moldova”.

CCA va analiza modul în care a fost reflectat protestul organizat de Platforma Civică „Demnitate şi Adevăr” (DA), în perioada 06-27 septembrie.

Amintim că, protestatarii din Orașul Demnității din Piața Marii Adunări Naționale au mers luni în fața postului public de televiziune Moldova 1, pentru a protesta față de politica editorială a instituției.

Manifestanții sunt nemulțumiți de faptul că deși organizează zilnic pichetări în Chișinău, Moldova 1 nu relatează despre aceste evenimente. Ultimul caz de acest fel a fost protestul din fața Parlamentului, de vineri, la care s-au adunat în jur de o mie de pensionari.

CITIȚI ȘI...