Cât de mult contează Ronaldo pentru Real Madrid; Cifre formidabile pentru starul portughez

by Genko Genko

Cristiano Ronaldo a reușit la mijocul acestei săptămâni să egaleze recordul de goluri pe care Raul îl deținea la Real Madrid, iar o statistică oferită de presa spaniolă arată cât de important este lustianul pentru echipa de pe Bernabeu.

Din 2009 de când a fost cumpărat în schimbul a 94 de milioane de euro de la Manchester United, Ronaldo a fost fără îndoială vioara întâi la Real Madrid. Portughezul a punctat de 323 de ori în 308 partide, dintr-un total de 794 de goluri contabilizate de madrileni. Astfel, Ronaldo a marcat nu mai puțin de 40% din golurile formației de pe Santiago Bernabeu.

Dacă punem la socoteală și cele 104 de pase decisive pe care Cristiano le-a oferit coechipierilor, ajungem la concluzia că portughezul s-a aflat la originea a aproape jumătate din golurile înscrise de Real Madrid în ultimii 6 ani.

Poate cea mai bună concluzie în privința randamentului excelent al lui Ronaldo a fost trasă de fostul său antrenor, Carlo Ancelotti, cel împreună cu care a reușit să aducă „La Decima” pe Santiago Bernabeu. „Având un jucător ca el în echipă e ca și cum ai porni fiecare meci cu un gol avans” declarat tehnicianul italian.

Ajuns la 30 de ani, Ronaldo mai are contract cu Real Madrid până în vara lui 2018, iar presa din Spania scrie că la finalul sezonului oficialii „galacticilor” îi vor oferi o nouă înțelegere. Ibericii notează că așa procedează de obicei conducerea Realului când unul din fotbaliștii importanți intră în ultimii doi ani de contract.

CITIȚI ȘI...