Ovidiu Anton răspunde invitației de a reprezenta Moldova: „Nu pot aduce riscuri pentru alți artiști”

by Genko Genko

Ovidiu Anton, interpretul care ar fi trebuit să reprezinte România în acest an la Eurovision. a refuzat invitația postului public de televiziune Moldova 1, de a cânta la finala de la Stockholm împreună cu Lidia Isac, reprezentanta Republicii Moldova.

Anton, care nu mai poate participa la finala concursului cântecului european din cauza datoriilor pe care Televiziunea Română le-a acumulat către EBU, le-a mulțumit celor de la Chișinău pentru ofertă, dar a refuzat-o.

„Mă înclin în faţa fraţilor noştri din Moldova, este un gest extraordinar, unic şi nobil.
Pentru că ştiu câtă muncă este în pregătirea unui astfel de moment şi cât de important este Eurovisionul pentru cariera unui artist nu vreau să afectez în vreun fel prestaţia Lidiei pentru care a investit atâta energie. Este o piesă care i se potriveşte de minune şi oricât îmi doresc să fiu pe scena la care am visat, nu pot accepta să o fac aducând riscuri pentru alţi artişti.
Eu îmi doresc să cant la Stockholm , îmi doresc să cant Moment of Silence pentru toţi, români, moldoveni şi pentru fanii Eurovision de pretutindeni.
Succes, Lidia, este momentul tău şi ai să străluceşti!
Mulţumesc încă o dată pentru acest gest deosebit.
Nu voi uita niciodată.”, se arată în reacția interpretului român.

Conducerea TRM lansase o invitație către Ovidiu Anton, de a concura pe scena din Suedia alături de Lidia Isac.

„Suntem convinși că cei doi pot face un duet de excepție cu piesa ”Falling Stars” în semifinala 1 din 10 mai. Evident că schimbările în conceptul de show, la o etapa atât de înaintată, presupun și agrearea unor modificări cu organizatorul concursului. Sperăm că prin eforturi comune vom putea depăși momentele de criză”, afirmă reprezentanții TRM.

CITIȚI ȘI...