Casa Albă a primit un plic care conținea cianură

by Genko Genko

Casa Albă a primit luni un plic ce conţinea o substanţă care, în urma testelor, s-a dovedit a fi cianură, a confirmat marţi Secret Service, relatează CNN.

„Luni, 16 marți 2015, un plic a fost primit de serviciul de supraveghere a corespondenței de la Casa Albă. Prima analiză biologică a fost negativă. Cu toate acestea, la 17 martie 2015, testul chimic a revelat prezența probabilă a cianurii”, a indicat pentru CNN purtătorul de cuvânt al Secret Service, Brian Leary.

„Eşantionul a fost transportat la o altă instalaţie pentru a confirma rezultatele”, a adăugat el.

Leary a declarat că deoarece este „o investigaţie în desfăşurare, Secret Service nu va face alte comentarii”.

Nimeni nu a fost rănit şi personalul care se ocupă de sortarea corespondenţei şi care a deschis scrisoarea nu a fost expus, a declarat un oficial din cadrul forţelor de ordine.

Acest incident intervine după o serie de episoade care au afectat reputația Secret Service, scrie AFP.

Noul director al acestui serviciu de elită, Joseph Clancy, a trebuit să recunoască mai devreme, în cadrul audierilor din Congres, că există o problemă legată de alcool în cadrul Secret Service, după ce la 4 martie doi agenți cu experiență Secret Service au lovit cu mașina o barieră de securitate de la Casa Albă, după o noapte de petrecere cu alcool. Ei nu au fost însă reținuți și nu li s-a efectuat nici testul de alcoolemie.

CITIȚI ȘI...