Care sunt primii deputați ce vor trece de partea protestatarilor?

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Discutând zilnic cu oamenii instalați în Orașul Demnității din Piața Marii Adunări Naționale am fost întrebat în repetate rânduri dacă din cei 101 de deputați, ar exista măcar vreunul care ar fi de partea protestatarilor.

O întrebare care, recunosc, m-a pus serios pe gânduri, pentru că, personal, cunosc câțiva deputați care cel puțin cu sufletul sunt de partea cetățenilor. Aici, desigur, trebuie să-i excludem pe cei din PSRM, care chiar dacă au spus că susțin protestul, nu au cum să rezoneze cu o manifestație care pe lângă faptul că este anti-oligarhică, e profund pro-europeană.

Am căutat prin memorie alți deputați din cele trei partide oficial declarate „proeuropene” și mi-au venit în gând câteva nume care cu siguranță susțin revendicările protestatarilor în deplinătatea lor.

Mă refer în primul rând la câțiva deputați din PLDM, care au dat dovadă de-a lungul timpului că pot fi mult mai sus decât liderul lor de partid. Cred că și în Partidul Liberal ar exista cel puțin un deputat care ar putea trece de partea poporului.

Acești oameni, care au fost votați de o bună parte din cei care protestează în PMAN, trebuie să conștientizeze acum că ei pot deveni personajele din interior care se pot dovedi decisive în demontarea acestui sistem oligarhic ce a capturat total statul Republica Moldova.

Știu cu siguranță că ei sunt. Întrebarea e dacă au suficient curaj și demnitate.

Alex Cozer


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...