Știi când expiră măslinele, uleiul de măsline sau… zahărul brun? Revista TIME a făcut lista termenelor de valabilitate pentru ingredientele pe care le are oricine în bucătărie.
Citeşte şi: (FOTO) Top 10 cele mai frumoase locuri de vizitat din lume
1. Berea
Nedeschisă: 4 luni.
2. Zahărul brun
Termen de valabilitate nedeterminat, dacă este stocat într-un loc răcoros, uscat.
3. Cafea
Nedeschisă: 2 ani.
Deschisă: 1 lună la frigider.
4. Legume congelate
Nedeschise: 18-24 luni.
Deschise: 1 lună.
5. Ciocolata
Un an de la data de producție.
Citeşte şi: De ce să alegi ciocolata neagră în detrimentul celei cu lapte
6. Miere: termen de valabilitate nedeterminat.
7. Ketchup
Nedeschis: 1 an. După această perioadă, culoarea și aroma îi vor fi afectate.
Deschis: 4-6 luni.
8. Sirop de arțar: 1 an
9. Maioneza
Nedeschisă: termen nedeterminat.
Deschisă: 2-3 luni (după acest interval, culoarea și aroma îi pot fi afectate, însă poate fi consumat în siguranță).
10. Muștar: 2 ani
Citeşte şi: 5 alimente care îţi distrug somnul
11. Măsline: 2 ani (după acest interval, culoarea și aroma îi pot fi afectate, însă poate fi consumat în siguranță).
12. Unt de arahide: 9 luni
13. Murături
Nedeschise: 18 luni.
Deschise: Nu există o dată anume. Aruncă-le când sunt prea moi.
14. Orez
2 ani de la data de pe ambalaj.
15. Tabasco
5 ani dacă este stocat într-un loc rece și răcoros.
Citeşte şi: 6 mituri despre sushi
16. Oțet: 42 luni
17. Sosul Worcestershire
Nedeschis: 5-10 ani (după acest interval, culoarea și aroma îi pot fi afectate, însă poate fi consumat în siguranță).
18. Paste uscate: 12 luni
19. Măsline la borcan
Deschise: 3 luni
Închise: 3 ani.
20. Ulei de măsline
2 ani de la data fabricației (după acest timp, culoarea și aroma pot suferi modificări, însă poate fi consumat în siguranță).
Citeşte şi: (FOTO) Top 10 cele mai gustoase bucătării din lume