Care este adevăratul termen de valabilitate pentru cele mai comune alimente

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Știi când expiră măslinele, uleiul de măsline sau… zahărul brun? Revista TIME a făcut lista termenelor de valabilitate pentru ingredientele pe care le are oricine în bucătărie.

Citeşte şi: (FOTO) Top 10 cele mai frumoase locuri de vizitat din lume

1. Berea
Nedeschisă: 4 luni.

2. Zahărul brun
Termen de valabilitate nedeterminat, dacă este stocat într-un loc răcoros, uscat.

3. Cafea
Nedeschisă: 2 ani.
Deschisă: 1 lună la frigider.

4. Legume congelate
Nedeschise: 18-24 luni.
Deschise: 1 lună.

5. Ciocolata
Un an de la data de producție.

Citeşte şi: De ce să alegi ciocolata neagră în detrimentul celei cu lapte

6. Miere: termen de valabilitate nedeterminat.

7. Ketchup
Nedeschis: 1 an. După această perioadă, culoarea și aroma îi vor fi afectate.
Deschis: 4-6 luni.

8. Sirop de arțar: 1 an

9. Maioneza
Nedeschisă: termen nedeterminat.
Deschisă: 2-3 luni (după acest interval, culoarea și aroma îi pot fi afectate, însă poate fi consumat în siguranță).

10. Muștar: 2 ani

Citeşte şi: 5 alimente care îţi distrug somnul

11. Măsline: 2 ani (după acest interval, culoarea și aroma îi pot fi afectate, însă poate fi consumat în siguranță).

12. Unt de arahide: 9 luni

13. Murături
Nedeschise: 18 luni.
Deschise: Nu există o dată anume. Aruncă-le când sunt prea moi.

14. Orez
2 ani de la data de pe ambalaj.

15. Tabasco
5 ani dacă este stocat într-un loc rece și răcoros.

Citeşte şi: 6 mituri despre sushi

16. Oțet: 42 luni

17. Sosul Worcestershire
Nedeschis: 5-10 ani (după acest interval, culoarea și aroma îi pot fi afectate, însă poate fi consumat în siguranță).

18. Paste uscate: 12 luni

19. Măsline la borcan
Deschise: 3 luni
Închise: 3 ani.

20. Ulei de măsline
2 ani de la data fabricației (după acest timp, culoarea și aroma pot suferi modificări, însă poate fi consumat în siguranță).

Citeşte şi: (FOTO) Top 10 cele mai gustoase bucătării din lume


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...