Bulgaria oferă Republicii Moldova aproape 300 de mii de euro

by Genko Genko

Ambasada Republicii Bulgaria va oferi 275.000 euro pentru construcția câtorva stații publice de apă în Taraclia și pentru renovarea acoperișului Universității.

Un acord în acest sens au semnat Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și Ambasada Republicii Bulgaria la Chișinău.

Coordonatoarea Rezidentă ONU și Reprezentanta Rezidentă PNUD în Moldova, Dafina Gercheva, spune că parteneriatul va aduce rezultate tangibile în vederea dezvoltării durabile.

„Asigurarea disponibilității și gestionării durabile a apei și canalizării pentru toți este unul dintre cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă, care vor fi adoptate astăzi de Adunarea Generală a ONU. Aceste obiective vor marca activitatea de dezvoltare la nivel mondial pentru următoarele decenii. Această inițiativă duce Moldova cu un pas înainte, în direcția corectă”, a spus Gercheva.

„Am semnat un acord care pune bazele parteneriatului dintre Ambasada Republicii Bulgaria și PNUD. Dorința noastră comună este de a contribui la îmbunătățirea condițiilor de trai ale locuitorilor din raionul Taraclia. Aceasta este o prioritate pentru Ambasada Bulgariei, fiindcă marea majoritate a locuitorilor din raion sunt etnici bulgari. Sper că cooperarea noastră cu PNUD va continua și în viitor, prin realizarea și a altor proiecte, care vor contribui la dezvoltarea durabilă a Republicii Moldova”, a spus Petar Vâlov, Ambasadorul Republicii Bulgaria în Republica Moldova.

Taraclia este un raion din sudul Moldovei, cu o populație de aproximativ 44.000 de persoane, dintre care două treimi sunt etnici bulgari.

CITIȚI ȘI...