(BREAKING NEWS) Rusia a fost eliminată din turneul olimpic de hochei

by Genko Genko

Dezamăgire mare la Soci și în întreaga Rusie. Naționala masculină de hochei a Rusiei, cotată printre favoritele la câștigarea titlului olimpic, a fost eliminată din lupta pentru medalii, încă din sferturile de finală ale competiției.

Rușii au fost învinși cu scorul de 3:1 de Finlanda, în urma unui alt joc extrem de slab al echipei care l-a întristat enorm pe Vladimir Putin și duminică, când a pierdut în fața SUA.

Încurajați de 12 mii de spectatori frenetici, rușii au început în forță meciul, deschizând scorul în minutul 8, prin Ilya Kovalchuk. A fost nevoie de doar 80 de secunde pentru ca finlandezii să egaleze, prin Juhamatti Altonen. Apoi Finlanda a trecut ușor-ușor la cârma jocului, Teemu Selanne aducându-i pe nordici în avantaj în ultimele minute ale primei reprize.

Finlandezii au dus scorul la 3:1 în minutul 26, prin Mikael Granlund, stabilind scorul final și spulberând cel mai mare vis al Rusiei la această Olimpiadă – aurul olimpic în proba de hochei.

Finlandezii ajung astfel din nou în careul de ași al unui turneu final olimpic, acolo unde vor întâlni naționala Suediei.

CITIȚI ȘI...