Benzina și motorina se scumpesc din nou; Cât vor costa de mâine carburanții

by Genko Genko

De mâine benzina și motorina se scumpesc. După ce Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit, în urmă cu două săptămâni, prețuri mai mici la carburanți, produsele petroliere se scumpesc din nou.

Astfel, în perioada 14 – 27 decembrie, benzina auto Premium-95 cu cifra octanică de minimum 95 va ajunge să fie comercializată la prețul de 16,97 lei pentru un litru, iar motorina la prețul de 14,91 lei pentru un litru.

În comparație cu ultimele două săptămâni, prețul benzinei auto Premium-95 cu cifra octanică de minimum 95 a fost majorat cu 67 de bani, în timp ce prețul motorinei este mai mare cu 70 de bani.

Conform Metodologiei, ANRE, la fiecare 14 zile calendaristice, în ziua de marți, stabilește prețurile plafon de comercializare cu amănuntul a benzinei, motorinei și a gazului lichefiat și le publică pe pagina sa web până la ora 13.00.

În aceeași zi, fiecare operator de pe piața produselor petroliere va determina, reieșind din prețurile plafon stabilite de ANRE, prețurile de comercializare cu amănuntul a produselor respective, le va publica pe pagina sa web și le va afișa pe panourile informative de la stațiile de alimentare.

Prețurile stabilite de operatori vor intra în vigoare și se vor aplica pentru toți consumatorii, începând cu ziua de miercuri, ora 00.01.

CITIȚI ȘI...