Băsescu: Sunt cel mai bun premier pe care l-ar putea avea România

by Genko Genko

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a afirmat luni că ar accepta să intre la guvernare după alegeri alături de PNL, dacă liberalii i-ar oferi postul de premier, motivând că este cel mai potrivit pentru această funcție având în vedere experiența acumulată.

„Experiența nu mi-o poate contesta nimeni. De câte ori le spun că sunt cel mai bun premier pe care l-ar putea avea România, nu vedeți că nu reacționează nimeni? (…) Am acumulat prea multă experiență și cunosc prea bine și țara și statul ca să poată spună cineva că e mai bun decât mine. (…) Nimeni nu e de neînlocuit. Poate fi și un alt premier foarte bun al României, dar eu sunt cel mai bun. Fără să spun că sunt perfect”, a afirmat Băsescu, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, PMP, partidul pe care îl conduce, ar fi dispus să intre la guvernare într-o alianță cu PNL, dacă liberalii i-ar oferi postul de prim-ministru, ar crea „ministerul reîntregirii țării” și ar accepta prioritățile din programul de guvernare al PMP referitoare la natalitate, educație, sănătate și reîmpăduriri.

El a precizat că, dacă aceste condiții nu vor fi îndeplinite, PMP va rămâne în opoziție.

CITIȚI ȘI...