Banca Mondială a realizat un studiu privind tarifele la energie în Republica Moldova

by Genko Genko

Banca Mondială ar fi realizat un studiu privind tarifele la energie în Republica Moldova. Cel puțin asta anunță reprezentanții Guvernului.

Studiul prezintă prognoze ale evoluţiei tarifelor la energia electrică şi energia termică până în anul 2020 în diverse scenarii, face o analiză a mecanismelor de protecţie socială utilizate în Republica Moldova şi formulează o serie de propuneri pentru autorităţi.

Potrivit studiului, în perioada de referinţă, costurile la energia termică şi electrică urmează să evolueze gradual, în funcţie de mai mulţi parametri şi factori, conform unui comunicat remis de Guvern.

Totodată, experţii au prezentat o serie de propuneri privind ajustarea programelor de asistenţă socială în vederea compensării eventualelor majorări ale costurilor la energie, remarcând faptul că Republica Moldova dispune de un sistem potrivit de asistenţă socială.

Studiul privind tarifele la energia termică şi electrică şi analiza suportabilităţii a fost elaborat de echipa Băncii Mondiale cu suportul financiar al Programului de asistenţă managerială din sectorul energetic (ESMAP).

CITIȚI ȘI...