Banca Mondială ar putea oferi Moldovei 55 de milioane de dolari pentru dezvoltarea drumurilor

by Genko Genko

Banca Mondială (BM) este dispusă să ofere 55 de milioane de dolari americani pentru lucrări de dezvoltare a drumurilor locale din Moldova, începând cu anul curent.

Ministrul Transporturilor, Vasile Botnari, a discutat planul de colaborare în acest sens cu Simon Ellis, șef de echipă al BM pentru Programul în domeniul transporturilor din ţara noastră.

Potrivit reprezentantului BM, echipa de consultanți pentru selectarea drumurilor ce vor intra în reabilitare a început deja să lucreze.

„Suntem pregătiţi să contribuim la reabilitarea drumurilor locale din Moldova cu o investiție de 55 milioane de dolari. Consultanții fiind mobilizați, există posibilitatea să ne mișcăm repede”, a afirmat Simon Ellis.

„Am reuşit identificarea surselor de finanţare pe intern pentru a începe repararea drumurilor dintre sate, ca să asigurăm accesul locuitorilor spre principalele obiectivele sociale. Avem nevoie însă și de sprijinul partenerilor de dezvoltare pentru a înregistra un progres mai mare în această direcție”, a spus ministrul Botnari.

În cadrul întrevederii, oficialii au discutat şi despre cum ar putea fi urgentate procedurile necesare pentru semnarea Acordului de finanțare cu BM, care prevede lucrări la infrastructura drumurilor din ţară.

CITIȚI ȘI...