Ban Ki-moon: ONU va continua să ofere asistenţă Republicii Moldova

by Genko Genko

Organizaţia Naţiunilor Unite va continua să ofere asistenţă Republicii Moldova în domeniile de competenţă. Declaraţia a fost făcută de Secretarul General al ONU, Ban Ki-moon, în cadrul unei întrevederi la New York cu premierul Valeriu Streleţ.

Secretarul General Ban Ki-mooon a reiterat disponibilitatea ONU pentru oferirea asistenței Republicii Moldova în domeniile de competență.

Oficialul s-a referit la adoptarea recentă a noilor Obiective globale pentru Dezvoltarea Durabilă în perioada post-2015, exprimând speranța că Guvernul Republicii Moldova va întreprinde acțiuni hotărâte pentru implementarea acestora.

La rândul său, prim-ministrul Valeriu Streleţ a apreciat rolul important al agențiilor și programelor ONU în procesul asistenței pentru dezvoltarea Republicii Moldova, pe parcursul anilor.

Streleţ a declarat că s-a făcut un pas important în avansarea eforturilor globale de dezvoltare, referindu-se la adoptarea agendei post-2015 cu obiectivele de dezvoltare durabilă, bazate pe trei piloni inter-conectaţi – economic, social şi de mediu. Interlocutorii s-au referit, de asemenea, la situaţia regională de securitate şi evoluţiile în dialogul pentru reglementarea conflictului transnistrean, fiind menţionată relevanţa proiectului ONU privind măsurile de încredere.

Valeriu Streleţ a lansat invitaţia în adresa Secretarului General ONU de a efectua o vizită oficială în Republica Moldova.

CITIȚI ȘI...