(FOTO şi VIDEO) Avion militar american prăbuşit, găsit după 60 de ani pe un gheţar

by Genko Genko

Rămășițele a 17 militari morți într-un accident de avion în Alaska, în 1952, au fost găsite la peste 60 de ani de la prăbușire, a anunțat miercuri Pentagonul, preluat joi de AFP.

Avionul, un C-124 Globemaster, zbura pe o vreme dificilă în ziua de 22 noiembrie 1952 de la o bază aeriană din statul Washington către o altă bază din Alaska, când s-a prăbuşit în apropierea muntelui Gannett, la est de oraşul Anchorage, scrie The Independent.

„Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, cercetările nu au putut începe imediat. La sfârşitul lui noiembrie şi începutul lunii decembrie 1952, echipele de căutare nu au reuşit să descopere locul accidentului şi nici să găsească vreo victimă”, menţionează Departamentul Apărării, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Primul semn că în zonă există ceva ce seamănă cu locul prăbuşirii unui avion a fost semnalat de un elicopter al Gărzii Naţionale din Alaska în urmă cu doi ani. O primă echipă de militari a venit să caute rămăşite şi, ulterior, o a doua din partea unei structuri specializate în găsirea militarilor dispăruţi a preluat cazul.

Citeşte şi: (VIDEO) Rezultatele investigației accidentului de avion în care a decedat președintele Poloniei, Lech Kaczynski

De-a lungul timpului, anchetatorii au descoperit în gheţar numeroase obiecte, şi, în cele din urmă, au fost recuperate şi rămăşite umane. Abia în urmă cu o săptămână Departamentul Apărării SUA a dezvăluit că are suficiente dovezi pentru identificarea a 17 persoane şi că urmează să fie căutate şi celelalte victime, iar locul accidentului va continua să fie supravegheat.

CITIȚI ȘI...