Avion doborât: Kievul acuză că teroriștii, cu susținerea Rusiei, încearcă să distrugă probele

by Genko Genko

Guvernul ucrainean i-a acuzat sâmbătă pe teroriștii proruși din estul țării, bănuiți că au doborât avionul malaezian de pasageri prăbușit joi, că „încearcă să distrugă, cu ajutorul Rusiei, dovezile acestei crime internaționale”.

„Teroriştii au transportat 38 de victime la morga din Doneţk, unde specialişti care au un accent rus au anunţat că vor să efectueze autopsii. Teroriştii caută şi mijloace de transport de mare capacitate pentru transportarea fragmentelor fuzelajului avionului în Rusia”, se arată într-un comunicat al Guvernului ucrainean.

„Facem apel la comunitatea internațională să ceară Rusiei să-și retragă teroriștii pentru a putea permite experților ucraineni și internaționali să efectueze o anchetă completă a circumstanțelor tragediei”, declară Guvernul condus de Arseni Iațeniuk.

Aparatul Boeing-777, care zbura pe ruta Amsterdam-Kuala Lumpur, s-a prăbușit joi, în apropiere de localitatea ucraineană Grabovo, situată la circa 50 de kilometri de orașul Donețk. Toate cele 298 de persoane aflate la bord și-au pierdut viața.

CITIȚI ȘI...