Avertismentul lui Stephen Hawking: „Omenirea are o singură şansă de supravieţuire!”

by Genko Genko

Celebrul fizician spune că specia umană are o singură şansă de a supravieţui în următoarele secole.

În cadrul unei dezbateri despre Univers susţinută la Oxford Union, Stephen Hawking a declarat că oamenii nu vor mai putea supravieţui pe această planetă încă o mie de ani. Astfel, singura şansă pentru omenire este să colonizeze alte planete, a precizat fizicianul, citat de publicaţia The Independent.

Anul 2016 a fost plin de reuşite importante în domeniul ştiinţei, iar viitorul ne rezervă şi alte performanţe deosebite. În curând, vom putea cartografia poziţia a milioane de galaxii, cu ajutorul supercomputerelor. Astfel, noi oamenii vom putea înţelege mai bine care este locul nostru în Univers.

Dar este esenţial ca explorarea spaţială să continue, pentru că oamenii nu mai pot trăi mult timp pe Pământ, a continuat Hawking: „Nu cred că vom mai putea supravieţui încă 1.000 de ani fără să părăsim această planetă fragilă”.

Previziunile lui Stephen Hawking sunt destul de sumbre. În urmă cu câteva luni, fizicianul a avertizat că dezvoltarea inteligenţei artificiale poate scăpa de sub control. De asemenea, oamenii nu vor putea construi o colonie durabilă pe Marte în următorii 100 de ani.

CITIȚI ȘI...