Autoritățile franceze au dejucat anul acesta 17 atacuri teroriste

by Genko Genko

Noul premier francez, Bernard Cazeneuve, a anunțat marți că de la începutul anului au fost dejucate în Franța 17 atacuri teroriste și au fost arestate 420 de persoane suspectate de legături cu islamiști radicali, transmite agenția EFE.

Amplitudinea amenințării teroriste a justificat decizia prelungirii până în iulie anul viitor a stării de urgență decretate după atacurile jihadiste din noiembrie anul trecut, a mai menționat Cazeneuve într-un discurs susținut în fața Adunării Naționale.

El a preluat pentru următoarele cinci luni șefia executivului în urma demisiei lui Manuel Valls, care va candida la președinție.

Cazeneuve a insistat cu această ocazie că una dintre prioritățile scurtului său mandat în fruntea guvernului va fi asigurarea protecției cetățenilor francezi, care se tem de noi atentate. El a anunțat că începând de la 1 ianuarie efectivele forțelor de securitate vor primi întăriri din partea Gărzii Naționale, alcătuită din rezerviști, astfel că aceste efective vor ajunge treptat la circa 85.000 de membri.

Noul șef al executivului de la Paris a amintit că, pentru o combatere mai eficientă a terorismului, începând din anul 2012 au fost create încă aproximativ 9.000 posturi în poliție și jandarmerie și alte circa 6.000 în magistratură.

CITIȚI ȘI...