Austria oferă Republicii Moldova aproximativ jumătate de milion de euro

by Genko Genko

Austria va acorda Republici Moldovei aproximativ jumătate de milion de euro pentru a-i învăţa pe moldoveni să scrie proiecte de finanţare, oferite de Uniunea Europeană.

Banii au fost acordaţi în cardul proiectului „Danube connects”, lansat, astăzi, de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, în colaborare cu Agenţia Austriacă pentru Dezvoltare.

Scopul proiectului, cu durata de trei ani, este fortificarea capacităților de coordonare și promovare a Strategiei Uniunii Europene pentru regiunea Dunării (SUERD) în Republica Moldova, inclusiv a programelor transfrontaliere și transnaționale.

„Această inițiativă va contribui la o mai mare deschidere pentru Republica Moldova a oportunităților pe care SUERD le poate oferi țărilor participante. Costul proiectului este în sumă de 500.000 de euro. Pentru noi ca ţară este foarte important ca, în apropierea noastră de Uniunea Europeană să reuşim să putem asimila sursele financiare care vor fi acordate Republicii Moldova”, a precizat Ministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Vasile Bâtcă.

Investiţiile vor fi oferite în domeniile transport, cultură, turism, mediu şi securitate. De acest suport financiar vor putea beneficia administraţiile de nivel central, local şi regional.

CITIȚI ȘI...