Australia a început o operațiune de ucidere a urșilor koala

by Genko Genko

Agenţii forestieri australieni au reluat operaţiunea de ucidere a urşilor koala în pădurile supraaglomerate situate la sud-vest de Melbourne, într-un efort de a sprijini populaţia sălbatică, informeză DPA în pagina electronică.

Şase dintre cei 48 de urşi koala capturaţi în prima zi a proiectului au fost eutanasiaţi pentru că erau prea slăbiţi ca să poată supravieţui, a declarat pentru DPA coordonatorul proiectului, Jim O’Brien.

„Este tragic şi ne simţim îngrozitor, dar trebuie să facem asta pentru a-i ajuta pe alţi urşi koala să supravieţuiască”, a spus O’Brien, un agent forestier din cadrul Departamentului de Mediu al statului australian Victoria.

Operaţiunea care va dura două săptămâni a devenit necesară când, din cauza creşteri populaţiei de koala în regiunea Cape Otway, majoritatea arborilor dintr-o specie de eucalipt – Eucalyptus Viminalis sau Manna Gum – au rămas fără frunze, acest lucru cauzând moartea multora dintre urşi, din cauza lipsei de hrană.

În următoarele două săptămâni, pădurarii doresc să captureze şi să examineze până la 400 de urşi koala dintr-un total de aproximativ 1.000, în regiunea Cape Otway, situată la 217 kilometri sud-vest de Melbourne.

Animalele care sunt slabe sau bolnave vor fi eutanasiate, femelelor li se vor implanta dispozitive de control al fertilităţii şi aproximativ 40 dintre ele vor fi mutate într-o altă locaţie pentru a da naştere unei noi colonii de koala.

Acum doi ani, Guvernul statului Victoria a decis uciderea a 700 de urşi koala în cadrul măsurilor de control al populaţiei din regiunea Cape Otway.

„Am văzut până la 40 de urşi koala într-un copac şi aceştia curăţau copacii de toate frunzele. Erau înfometaţi. Peste tot sunt urşi koala morţi. Am prins 1.000 de urşi şi 70 la sută dintre ei a trebuit să fie ucişi pentru că erau prea slabi ca să poată măcar urca în copaci”, a spus O’Brien.

„Aici sunt aproximativ 1.000 de urşi koala acum, însă numărul este încă mare raportat la copacii existenţi. Dacă nu acţionăm, toţi copacii Manna Gum din Cape Otway vor muri, iar apoi, toţi urşii koala vor muri”, a mai spus O’Brien.

Spre deosebire de urşii koala din alte regiuni, cei din Cape Otway mănâncă doar frunze din această specie de eucalipt.

CITIȚI ȘI...