Au fost anunțați cei trei finaliști FIFA pentru titlul de „jucătorul anului 2016″

by Genko Genko

Antoine Griezmann, Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo sunt finaliştii pentru premiul acordat de FIFA pentru cel mai bun jucător al anului.

Alegerea era previzibilă, în condiţiile în care cei trei au reuşit, prin performanţele lor, să se detaşeze de concurenţă. Griezmann a jucat finala Champions League şi ultimul act al Euro, Messi a fost motorul din spatele titlului obţinut de Barcelona, fiind extraordinar pe toată durata anului, în timp ce Ronaldo s-a impus atât în Liga Campionilor, cât şi la Campionatul European.

FIFA anunţase la începutul lui noiembrie lista celor 23 de fotbalişti din care se va alege câştigătorul premiului acordat celui mai bun jucător din lume în 2016. Barcelona a fost reprezentată de patru fotbalişti, iar Real Madrid de cinci, printre care nu s-a aflat însă şi francezul Benzema.

Câştigătorul premiului acordat la prima ediţie a The Best FIFA Football Awards va fi anunţat pe 9 ianuarie 2017, la Zurich.

Decizia va fi luată în urma voturilor căpitanilor şi antrenorilor echipelor naţionale din întreaga lume, care vor avea o pondere de 50 %, şi a alegerilor suporterilor şi jurnaliştilor, care vor conta în aceeaşi proporţie.

CITIȚI ȘI...