Atenţie cu Facebook: Cum pot ajunge datele personale în mâinile infractorilor

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Specialiştii în securitate de la Kaspersky spun că utilizatorii reţelei de socializare rămân ţinta preferată a persoanelor cu intenţii rele.

Dacă primeşti un mail sau un mesaj ce pare venit de la Facebook, uită-te cu atenţie înainte să dai click. Infractorii cibernetici sunt în continuare fani ai reţelei de socializare şi vor să fure datele persoanele ale utilizatorilor.

Cel mai adesea, ei îţi trimit un mesaj care spune că ai putea avea contul blocat, dacă nu îţi introduci datele într-un formular anexat sau în cadrul mesajului respectiv. Este în mod cert o tentativă de fraudă, pentru că Facebook nu îţi va cere niciodată asta.

Citeşte şi: 7 greşeli care îţi pot distruge laptopul; Aproape toată lumea le face

Kaspersky anunţă că 10,85% din atacurile de phishing din lume vizează Facebook, reţeaua de socializare cu cel mai mare număr de utilizatori.

Infractorii „trimit link-uri către paginile de phishing prin intermediul e-mail-ului, prin reţelele de socializare sau în bannere plasate pe site-uri terţe. Infractorii cibernetici îşi ademenesc victimele promiţând conţinut interesant. Când utilizatorii accesează link-ul, ajung pe o pagină de înregistrare falsă, care afişează un mesaj standard solicitându-le să îşi înregistreze datele pentru a putea accesa conţinutul. Dacă utilizatorii nu suspectează nimic şi îşi introduc datele, acestea vor fi transmise imediat infractorilor cibernetici”, spune Nadezhda Demidova, Web Content Analyst în cadrul Kaspersky Lab.

Citeşte şi: (FOTO) Cum să te aperi de cel mai nou virus de pe facebook şi yahoo

Specialiştii în securitate informatică au câteva sfaturi pentru utilizatori:

● Poziţionaţi cursorul peste link şi verificaţi dacă acesta vă trimite către pagina Facebook oficială. De asemenea, introduceţi manual URL-ul Facebook în bara de adrese, deoarece infractorii cibernetici reuşesc uneori să camufleze adresa către care va direcţionează.
● Când introduceţi manual URL-ul în bara de adrese, verificaţi-l din nou după ce pagina s-a încărcat, pentru a vă asigura că nu a fost o înşelătorie.
● Ţineţi cont că Facebook utilizează protocolul HTTPS pentru a transmite informaţii. Absenţa unei conexiuni sigure poate indica faptul ca vizitaţi un site fraudulos, chiar dacă adresa URL pare să fie corectă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...