Atac dur al unui oficial european: Merkel și Hollande au sacrificat Ucraina

by Genko Genko

Cancelarul german Angela Merkel și președintele francez Francois Hollande au sacrificat Ucraina pentru interesele economice ale țărilor lor, la negocierile de la Minsk cu privire la soluționarea conflictului din Donbas, a declarat joi vicepreședintele Parlamentului European, Ryszard Czarnecki, într-un interviu pentru agenția de presa Unian.

„Fără ca Uniunea Europeană sa participe la negocieri, Merkel si Hollande au sacrificat Ucraina, apărând interesele economice ale statelor lor”, consideră acesta, adăugând că „pacea negociată la Minsk îi convine mai mult Moscovei decât Kievului”.

„Aceasta nu este o victorie a Ucrainei. Cred că astăzi e bucurie la Moscova și nu la Kiev”, a remarcat vicepreședintele PE.

În opinia sa, oficialii de rang înalt de la Kiev „încearcă să păstreze o mină bună într-un joc prost”. El a spus că unele țări europene „își doresc pacea cu orice preț” și au reușit să realizeze aceasta, fără a nominaliza concret vreo țară”.

Oficialul polonez și-a exprimat convingerea că rebelii proruși, sprijiniți de Moscova, nu se vor opri la cele obținute și mai devreme sau mai târziu vor continua să avanseze.

Oficial, un armistițiu ar urma să intre în vigoare cu începere din 15 februarie, de la miezul nopții, conform acordului convenit în urma negocierilor maraton de miercuri și joi (aproximativ 16 ore) între liderii Ucrainei, Petro Poroșenko, Rusiei, Vladimir Putin, Franței, Francois Hollande, și Germaniei, cancelarul Angela Merkel la Minsk.

CITIȚI ȘI...