Asistentă medicală, condamnată pentru malpraxis, dar lăsată să muncească în continuare

by Genko Genko

O asistentă medicală a fost condamnată pentru încălcare din neglijenţă a regulilor şi metodelor de acordare a asistenţei medicale, cauzând decesul unui copil. Cu toate acestea, asistenta a fost lăsată să muncească în continuare.

Potrivit procurorilor, asistenta medicală i-a administrat unui copil, care avea febră, soluţie de 0.7 „Dexamitazon”, iar, peste câteva minute, fetiţa, de doar 2 luni, a decedat.

Raportul de expertiză medico-legală, dispusă de procurori pe acest caz a arătat că, moartea fetiţei a survenit în urma insuficienţei respiratorii, condiţionată de pneumonia interstiţială, cu bronşită catarală-descuamativă obstructiva acută ca consecinţă a infecţiei respiratorii acute.

Asistenţa medicală acordată copilului a fost tardivă, peste 4 ore după prima solicitare a părinţilor.

Procurorii au stabilit că asistenta medicală a evaluat insuficient starea generală a copilului și nu a anunţat medicul de familie despre datele vizitei la domiciliu a pacientului.

Recent, pentru cele incriminate de procurori instanţa a condamnat-o pe asistenta medicală la 6 luni închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de probă de 1 an, fără privarea de dreptul de a activa în domeniul medicinii.

Procuratura anunţă că va contesta sentinţa Judecătoriei Ştefan Vodă sub aspectul aplicării în privinţa inculpatei inclusiv şi a pedesei complementare – privarea de dreptul de a practica medicina.

CITIȚI ȘI...