Arabia Saudită ţine pustie o tabără de 4 milioane de locuri, dar refuză să preia refugiaţi

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Situaţie cel puţin bizară în Arabia Saudită, ţară vecină Siriei care refuză să acorde azil refugiaţilor de război: Într-o vale de pe traseul de pelerinaj către Mecca, autorităţile saudite menţin o tabără permanentă de 4 milioane de locuri destinată pelerinilor.

În Valea Mina, 100 de mii de corturi cu aer condiţionat, bucătării de campanie şi băi comune se întind pe 20 de kilometri pătraţi de teren, toate acestea fiind folosite doar 5 zile pe an, relatează portalul InfoWars.
Tabara Arabia Saudita1

Tabăra pustie a deşertului

Arabia Saudită a acceptat în ţară 500.000 de sirieni, dar aceştia nu au statut de refugiaţi, ţara nefiind semnatară a Convenţiei ONU pentru acordarea azilului pentru refugiaţii de război.

Acum, toţi observatorii străini acuză guvernul de la Riad de ipocrizie, statul oferind fonduri pentru ridicarea de moschei în Europa, dar refuzând să ofere adăpost refugiaţilor de război în diverse facilităţi, aşa cum ar fi tabăra din Valea Mina.
100915photo5
Corturile din tabăra pelerinilor care merg la Mecca au dimensiuni de 8×8 metri, sunt dotate cu aer condiţionat, iar tabăra este compartimentată în zone distincte fiecare fiind dotată cu băi comune şi bucătării de campanie.

Condiţiile de aici sunt mult mai bune decât cele din ţările europene care s-au trezit asaltate peste noapte de valul de refugiaţi: Grecia, Italia sau Ungaria. În schimb autorităţile saudite refuză să ia în calcul schimbarea destinaţiei acesteia.
100915photo6
Conform site-ului Amusing Planet, tabăra de la Mina este folosită doar 5 zile pe an de milioanele de pelerini care străbat peninsula arabă în drumul lor către Mecca.

Tabăra a fost construită încă din 1990, iar în 1997, corturile de aici au fost croite din materiale ignifuge pentru a preveni un dezastru în rândul hagiilor care poposesc în timpul pelerinajului.

Fără solidaritate
Tabara Arabia Saudita2
Saudiţii argumentează ca tabăra este destinată adăpostirii pelerinilor care se îndreaptă spre Mecca, dar ignoră conceptul coranic al Ummah care prevede solidaritatea fără limita între musulmani, mai ales în vremuri de restrişte.

Arabia Saudită nu este singurul exemplu de ţară arabă care ignoră cu bună ştiinţă drama care se petrece în Siria. Qatar, Kuweit şi Emiratele Arabe Unite au refuzat de asemenea să adăpostească refugiaţii din Siria.

În schimb saudiţii s-au oferit să ridice 200 de moschei în Germania pentru azilanţii sirieni de acolo, iar Emiratele Arabe au anunţat finanţarea taberelor de refugiaţi de pe teritoriul altor state.
100915photo7


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...