Apelul foştilor preşedinţi către guvernanţi: „Nu puneți la încercare răbdarea oamenilor”

by Genko Genko

Este inadmisibil ca guvernanții să se eschiveze de la discuții cu protestatarii, iar tărăgănarea dialogului constructiv ar putea agrava situația, care ar putea ieși de sub control. Declarația aparține foştilor preşedinţi ai Republicii Moldova, Mircea Snegur şi Petru Lucinschi, care au transmis autorităților să nu pună la încercare răbdarea oamenilor.

„Este inadmisibil ca guvernanții să se eschiveze de la discuții, sau să încerce a le tergiversa prin diferite modalități. Oricare zi de tărăgănare a dialogului constructiv, numai va agrava situația, care ar putea ieși de sub control. Firește, orice tratative trebuie pregătite minuțios de către experți. Dar la faza finală va trebui să participe conducerea de vârf și liderii partidelor de la guvernare. Să nu punem la încercare răbdarea oamenilor. Ar fi un joc cât se poate de periculos, iar consecințele le cunoaștem cu toții din exemplele istoriei moderne de la vecinii mai îndepărtați și nu prea îndepărtați”, transmit Mircea Snegur și Petru Lucinschi într-un comunicat de presă.

Foştii preşedinţi au lansat, totodată, un apel către manifestanţi, pe care i-au îndemnat să protesteze paşnic, civilizat şi fără excese.

Citește și: (VIDEO) Mobilizare națională pe 13 septembrie; Un nou protest de amploare în PMAN

„Revendicările înaintate vor cere un anumit timp pentru a putea fi realizate. Pentru aceasta este nevoie ca protestele să deruleze numai în mod pașnic, civilizat, fără excese. În niciun caz nu trebuie să provocăm vreun conflict intern”, au transmis foştii preşedinţi ai Republicii Moldova.

Protestele din centrul Chișinăului vor continua cu o amploare și mai mare, au anunțat vineri membrii Consiliului Marii Adunări Naționale din 6 septembrie.

Potrivit acestora, autoritățile nu își doresc să îndeplinească niciuna dintre revendicările proclamației Marii Adunări Naționale din 6 septembrie, fapt ce îi determină să continue protestele.

CITIȚI ȘI...